Mammográfia vizsgálat

Mammográfia vizsgálat

A mammográfia vizsgálat alkalmas a ráktumorok mellett más rendellenességek kimutatására is. Az emlők önvizsgálata is kiemelkedően fontos amely lényegében egy fizikális vizsgálat, de önmagában nem helyettesíti a szakorvosi vagy képalkotó szűrővizsgálatokat. Viszont, ha az önellenőrzés során változást észlel az emlőiben akkor érdemes felkeresni a szakorvosát illetve kivizsgáltatni! 

A központunkban emlődiagnosztikai vizsgálatot végzünk GE Senographe Crystal direkt digitális mammográfiás berendezéssel. A rendszeres mammográfiai-szűrővizsgálat a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően 30-35 éves kor felett évente ajánlott. 

Teljes körű Mammográfia vizsgálatok magánrendelés keretein belül.

A vizsgálat két részből áll: röntgen mammográfia – emlő-ultrahang vizsgálatból. A képalkotás alacsony energiájú ionizáló sugárzással történik, ezért a sugárkockázat elenyésző.

Tudnivalók a mammográfiás és az emlő-ultrahang vizsgálatokról:

  • az emlőben tapintható csomó és más panaszok esetén komplex emlődiagnosztika vizsgálat elvégzése indokolt,
  • a korszerű készülékek esetében a vizsgálat elkészítésének időpontjánál már nem kell figyelembe venni a menstruációs ciklust, mert diagnosztikai szempontból nincs különbség,
  • a jelenleg hatályos hazai szabályozás (Kecskeméti Konszenzus Konferencia 2016) szerint a -mammográfia- 30-35 éves kor felett kötelező,
  • az emlő-ultrahang vizsgálata 30 éves kor alatt önmagában is alkalmazható,
  • implantált emlőknél az esetek többségében gond nélkül elvégezhető a -mammográfia,
  • férfi emlők esetén mammográfiás és ultrahangos vizsgálat szükséges,
  • terhesség, szoptatás esetén csak emlő-ultrahangot lehet végezni, mammográfiát nem,
  • amennyiben az orvos indokoltnak tartja az emlő további vizsgálatát, központunkban lehetőség van emlő MRI-vizsgálatra, valamint ultrahang-vezérelt mintavételre.

Mammográfiai vizsgálat ára

A vizsgálat árlistája - Megnevezése - Ára
Megnevezés: Ár
Komplex Mammográfia vizsgálat 22 000,- Ft
Rtg. Mammográfiás vizsgálat 13 000,- Ft
UH vezérelt aspirációs cytológia 25 000,- Ft
UH vezérelt core biopszia 39 000,- Ft
Ultrahang vezérelt praeoperatív drótjelölés 25000,- Ft
Core biopszia *
39.000,- Ft
 

* Ez az összeg a malignus tumor pontos differenciál diagnosztikáját tartalmazza. Bizonyos esetekben azonban további reakciók vizsgálatai válhatnak szükségessé, melyek költsége egyenként 6000 Forint. Ennek az esetlegesen felmerülő összegnek a kiszámlázása és kiegyenlítése a Pácienssel történt előzetes egyeztetés alapján az eredmény átvételekor történik.

Minden esetben kérjük, hogy az összes, emlőre vonatkozó előzményét (mammográfia, emlő-ultrahang, emlő-MRI lelet, felvétel, CD, zárójelentés, korábbi biopsziás eredmény) a vizsgálatra feltétlenül hozza magával! 

Mammográfia vizsgálat Budapest

A fizetős Mammográfia-vizsgálatokat magánrendelés keretein belül magánúton beutaló nélkül is kezdeményezheti illetve veheti igénybe a modern magán budapesti központunkban.

Hétfőtől – Péntekig 8:00-20:00 óra között fogadjuk a hozzánk forduló járóbetegeket.

Időpontfoglalás a vizsgálatra:

Telefonon: +36-1-998-0000

Mobilon: +36-30-641-0000

Mobilon: +36-30-641-9000

Mobilon: +36-30-641-7000

Pin It on Pinterest