Teljes Test MR-vizsgálat

Teljes Test MR-vizsgálat

test-MR vizsgálata során lehetőség van a teljes emberi testionizáló sugárzástól mentes vizsgálatára mágneses rezonanciás képalkotó eljárással. A vizsgálat egy kiemelkedően fontos és új lehetőség az általános orvosi kivizsgálás, a műtéti és terápiás terv felállításában, és a tumoros betegségek követésben.

A készülék a mozgó asztala segítségével a teljes test daganatos vagy érrendszeri térképét képes elkészíteni. A mérés több szakaszban történik, a vizsgálati idő átlagosan 30 perc, bonyolultabb esetben 30-60 perc. A klinikai kérdéstől függően kis mennyiségű intravénás kontrasztanyag beadása szükséges.

Amennyiben a teljes test MR-vizsgálat során egy adott szerv, vagy testtáj területén egyértelmű vagy gyanús elváltozás kerül felismerésre úgy az célzott egy régiós MR vizsgálattal tovább vizsgálható illetve értékelhető.

Teljes Test MR-vizsgálat főbb alkalmazási területei:

Angiológia:

Teljes Test MRA vizsgálatot végezhetünk ismert, vagy feltételezett verőér szűkület, vagy elzáródás esetén.

A kezelési terv felállításához nagy segítséget nyújt a nagyon jó minőségű képi ábrázolás. Érfejlődési betegségek, értágulatok esetén is nagyon informatív az eljárás.

Onkológia:

Lehetőség van a tumor kiterjedésének megítélésére, illetve a tumor nyomon követésére azokban az esetekben, amikor egy ismert, vagy frissen kimutatott daganatos betegség esetleges áttéteit keressük, vagy az áttétek hátterében megbújó elsődleges tumor megtalálása a cél. 

Teljes Test MR vizsgálatok magánrendelés keretein belül.

A terápiás terv felállításában is segítséget nyújt az eljárás, mivel a daganatos betegség stádiumának meghatározásához adhat kiegészítő adatokat a vizsgálat. 


Pin It on Pinterest