+36-1-998-0000 ❤

Teljes Test MR vizsgálat

A teljes test MR vizsgálat során lehetőség van a teljes emberi testionizáló sugárzástól mentes vizsgálatára mágneses rezonanciás képalkotó eljárással. A vizsgálat egy kiemelkedően fontos és új lehetőség az általános orvosi kivizsgálás, a műtéti és terápiás terv felállításában, és a tumoros betegségek követésben.

A készülék a mozgó asztala segítségével a teljes test daganatos vagy érrendszeri térképét képes elkészíteni. A mérés több szakaszban történik, a vizsgálati idő átlagosan 30 perc, bonyolultabb esetben 30-60 perc. A klinikai kérdéstől függően kis mennyiségű intravénás kontrasztanyag beadása szükséges. 

Amennyiben a teljes test MR vizsgálat során egy adott szerv, vagy testtáj területén egyértelmű vagy gyanús elváltozás kerül felismerésre úgy az célzott egy régiós MR vizsgálattal tovább vizsgálható illetve értékelhető.

Teljes Test MR vizsgálat főbb alkalmazási területei

Angiológia:

Teljes Test MRA vizsgálatot végezhetünk ismert, vagy feltételezett verőér szűkület, vagy elzáródás esetén. A kezelési terv felállításához nagy segítséget nyújt a nagyon jó minőségű képi ábrázolás. Érfejlődési betegségek, értágulatok esetén is nagyon informatív az eljárás.

Onkológia:

Lehetőség van a tumor kiterjedésének megítélésére, illetve a tumor nyomon követésére azokban az esetekben, amikor egy ismert, vagy frissen kimutatott daganatos betegség esetleges áttéteit keressük, vagy az áttétek hátterében megbújó elsődleges tumor megtalálása a cél.

A terápiás terv felállításában is segítséget nyújt az eljárás, mivel a daganatos betegség stádiumának meghatározásához adhat kiegészítő adatokat a vizsgálat.