Egy jó program gyereknapra

Május utolsó vasárnapján – idén május 27-én – ünnepeljük Magyarországon közel 70 éve a gyereknapot. Valójában persze minden nap a gyerekeké – és tekintve, hogy a világ különböző országaiban eltérő dátumokat jelöltek ki, így jó eséllyel tényleg szinte minden nap gyereknap valahol –, azért május utolsó vasárnapja még mindig kiemelt figyelmet kap és nagyon népszerű Magyarországon. 

Alapvetően a gyermeknapokat azért vezették be, hogy országos és nemzetközi szinteken is felhívják a figyelmet olyan jelenségek megelőzésére, amelyek a gyerekeket, jogaikat, biztonságukat, egészségüket veszélyezteti, de a gyerekeknek szóló rendezvények természetesen a világ minden táján a szórakozásról szólnak ilyenkor is. 

Sokan ajándékozzák meg csemetéiket gyermeknap alkalmából, azonban újabb játékok, édességek helyett sokkal értékesebb és emlékezetesebb, ha ezt a napot együtt tölti a család. 

Nagyszerű ingyenes gyermeknapi rendezvényeken vehetünk részt ilyenkor országszerte, koncertekkel, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, de tökéletes ez a vasárnap arra is, hogy kiránduljon egyet a család. 

Menjünk biciklitúrára, sétáljunk egy nagyot egy erdőben, látogassunk el az állatkertbe, vagy irány a strand vagy tópart, ha az időjárás is engedi, csak legyünk a szabad levegőn, és aktívan, együtt kapcsolódjon ki a család. 

A Margit Medical Center szomszédságában található Margitsziget is ideális helyszíne lehet egy ilyen családi programnak. Vigyünk magunkkal labdát, tollast, pingpongütőt, menjünk biciklivel, piknikezzünk egyet – a lényeg, hogy mozduljunk ki együtt, és olyan sportot, játékot válasszunk, amit a gyerekek a legjobban szeretnek és élveznek. 

Nagyon fontos, hogy már gyerekkorban kialakuljon a mozgás, a sport szeretete, és ebben rengeteget számítanak a közös családi kimozdulások. A gyerekek nagyon várják és szeretik a gyereknapot, mert ezen a napon „hivatalosan” is ők vannak a középpontban, teljesülnek a „kívánságaik”, dönthetnek a programokról, kiválaszthatják, mit szeretnének csinálni. 

Ha együtt biciklizik, játszik vagy kirándul a család, biztosak lehetünk benne, hogy nem csak azt az egy napot tettük emlékezetessé, de tettünk egy fontos lépést afelé is, hogy a mozgást, az aktív kikapcsolódást hosszú távra is megszerettessük gyerekeinkkel. Május 27-én tehát irány a friss levegő és ünnepeljük együtt a gyerekeket!

Pin It on Pinterest