Address of the clinic
1027 Bp., Henger utca 2/B
Phone number
+36 1 998 0000 email
Dr. Gábor Kurucsai

Dr. Gábor Kurucsai

internist


Consulting hours
Tuesday
15:00 - 20:00
Friday
15:00 - 20:00

Belgyógyász szakorvos, foglalkozás-egészségügy szakorvos

A belgyógyász orvos az általános orvosi gyakorlatot végzi, mely alap szintjén a többi orvos-szakmát, a megelőzést, gyógyítást, rehabilitációt, idős ellátást végez. Mára a belgyógyászat jelentősen számban lát el probléma orientáltan Pácienseket, azaz egy adott problémakört kivizsgálást szervezi, végzi, összegzi az eredményeket. Az egyre jobban szakosodott a belgyógyászati ágak, a gasztroenterológia (gyomor-bélrendszeri betegségekkel), diabetológia (cukorbetegséggel), endokrinológia (belső elválasztású mirigyekkel), kardiológia (szív és érrendszeri megbetegedésekkel) stb. foglalkozó szakágak között az általános feladatok és összegzés, beteggondozás hárul rá. Emellett a szakágak munkáját kiszolgálva az alapvizsgálatokat elvégzi, nagy hangsúlyt fektet a differenciál diagnózisra, a társszakmák /pl. sebészet, urológia, nőgyógyászat, mozgásszervi szakmák/ eredményeinek értékelésére és a beteg holisztkus szemléletére. A szűrő vizsgálatok és megelőzésekre tervezett egészségügyi szűrések során indikációt állít fel és a kivizsgálás eredményét összefoglalja, elemzi, képalkotó vizsgálatokat rendel, a talált kórképek követésének ütemezésével.

Mi történik egy általános belgyógyászati vizsgálaton?

A kórtörténet kikérdezése.

A családban előforduló betegségekre kérdez rá az orvos, szív-érrendszeri (magas vérnyomás, szívinfarktus, érszűkület, trombózis, embólia), a gyomor-bélrendszeri (máj-, epe-, hasnyálmirigy- és bélbetegségek), az anyagcsere (cukor-, zsíranyagcsere eltérések), endokrinológiai (belső elválasztású mirigyek, hormonok), légzőszervi, urogenitalis (húgyúti), mozgásszervi megbetegedésékre, az autoimmun és fertőző betegségekre, a fejlődési rendellenességekre és a daganatos kórképekre. A családi halmozódás vagy a családban előfordult kórképek életkori megjelenése is megismerendő.

Jelen panaszok átbeszélése és értékelése, tematikus rend szerint végigkérdezett panaszok feldolgozása, értékelése következik

A fizikális vizsgálat során vizsgálja a belgyógyász az általános belszervi állapotot, a test fejlettségét, a páciens tápláltságát. Megfigyeli a bőr, látható nyálkahártyák színét, tapintja a pajzsmirigyet, nyirokcsomókat. Kopogtatja, és hallgatózással vizsgálja a mellkast, tüdőt, szívet, tapintja a perifériás ütőereket, nyaki ütőeret és megtekinti a visszereket. Vérnyomást mér. Kitér a has tapintására, ahol a májat, lépet tapintja, a has érzékenységét vizsgálja, kóros rezisztenciát, sérvet keres, megállapítja a műtéti hegeket. EKG készül emellett. Szükség esetén neurológiai alapvizsgálatot is elvégzi. Megtekinti a mozgásszerveket, érhálózatot.

Az összefoglalásban a belgyógyász felállít egy diagnosztikus tervet, kivizsgálási sorrendet, a laboratóriumi vizsgálatokkal, képalkotó vizsgálatokkal, további szakorvosi konzultációk megszervezésével.

A leletek értékelésénél a korábbi leletekkel történő egybevetésre, hiszen nemcsak a jelen állapot felmérése, hanem a korábbiakhoz képest bekövetkezett változás alapján tud dönteni a terápia megválasztásáról.

A belgyógyász folyamatosan követi és felügyeli Páciense állapotát, a megállapított eltéréseket dokumentálja.

A munkám során a rendelőmben bizalommal fordulhat hozzám belgyógyászati vagy általános jellegű panaszaival.
Szakmai feladatokat saját magam szervezem, betegeimmel én tartom a kapcsolatot.

Konzultációnk során lehetőség nyílik egészségügyi problémáinak széles alapon nyugvó áttekintésére, az ezzel kapcsolatos kérdéseinek megválaszolására.

Fontos, hogy az egyes eltérő szakterületektől származó korábbi dokumentációkat, kezelési stratégiákat együtt lássuk és alakítsuk az Ön állapotának megfelelően. A panaszt okozó állapot további kivizsgálásának megszervezése, lebonyolítása ugyanúgy a belgyógyászat feladata, megbízható partnerkapcsolataink révén korrekt módon végezzük ezt.

Kórkép specifikusan történik a vérvételek kiírása, a gyors tesztek elvégzése, ultrahang diagnosztika, képalkotó vizsgálatok / RTG, CT, MR/ stb., és szakorvosi vizsgálatok melyek a kórkép differenciálását segítik.

A vizsgálat alapján véleményt alkotok, amit Önnel részletesen megbeszélek, valamint összefoglalom azt. Kivizsgálási tervvel, javaslattal, tanácsokkal, szükséges információkkal, recepttel látom el Önt a gyógyulása érdekében.

Amennyiben sürgősséggel felmerülő kórképről van szó, vagy akár az idős vagy daganatos beteg ellátással kapcsolatosan vannak kérdései, szintén segítségére lehetek.

Profiljaim közül a hasi panaszok komplex szűrése és a tartós panaszok goondozása, a cukoranyagcsere zavarainak korai stádiumának vizsgálata, a magas vérnyomás beállítás, érrendszeri betegek gondozása, megelőző feladatok ellátása is preferált, kiemelhető terület.

Új innovatív szűrésünk a 35-45 éves korosztályt érintő súlyproblémák, munkahelyi stressz és inzulin szabályzás zavarai miatti mellkasi panaszok, ritmuszavar érzés, szédülések, mérhetetlen reggeli fáradtság, munkahelyi türelmetlenség, teljesítő képesség csökkenése és ezek egyéb hatásainak vizsgálata. A tényleges állapotfelméréssel a helyes irányt tudjuk megmutatni Önnek

A megelőzésre fektetett hangsúly mellett olyan új típusú menedzser szűrési protokollakat dolgoztunk ki, melyek a súlyozzák az egyéni rizikókat és a kevesebb – több elvén tematikus rend szerint éveket átölelő programokká szelidültek. Hiába minden ismételt szűrés, ha a komplexitás elmarad, azaz évente nem kell mindent feltétlenül ismételni, viszont aránytalanul súlyozni néhány kórképet. A mi szűréseinken évek alatt szervrendszeneként, ölelkező szűréseket valósítunk meg, az aktuális állapotot mindig mérlegelve. Ehhez a legszélesebb labor – genetikai prognosztika, intolerancia és egyéb nem TB finanszírozott szűréseket is ide értve – mellett CT, MR, CT – coronarographia, CT-colonographia és komplex MR szűrések érhetőek el, altatásos tápcsatornai tükrözésekkel és a rutin és nem rutin társszakmai részvétellel.

A fentiek meggyőző ereje mellett Pácienseim számára telefonos konzultációval is elérhető vagyok, mely formátumáról és igénybevételéről a rendelésemen tájékoztatom.

Dr. Gábor Kurucsai - Consulting prices:


Name Description Price
Consultation e.g. overview of findings, expert opinion, advice, recipe writing 35 000 HUF / occasion
Control test considered as a control test if the same patient reappears within 6 months 26 000 HUF / occasion
E-recipe 5 000 HUF / occasion
Not cancelled appointment 15 000 HUF / occasion
The prices listed above are given for information purposes only.

Orders from our doctor

MARGIT MEDICAL CENTER Nyelv váltó gomb