klinika címe
1027 Bp., Henger utca 2/B
telefonszám
+36 1 998 0000 email

Szemészet – Margit Medical Center

Szemészet

Kapcsolodó árak

A mai életmód mellett az információk túlnyomó része, melyeket a külvilágból kapunk, a szemünkön keresztül jut el hozzánk. Ugyanakkor gyakran visszaélünk szemünk tűrőképességével, túlzottan igénybe vesszük, és hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni az esetlegesen kialakuló szemproblémák jeleit.
Nagy jelentősége van annak, hogy a szemhéjak elnyúlása, lógása, rövidülése, kifordulása vagy befelé fordulása, a könnyezés stb. jellemzően nem csupán esztétikai aggály, hanem funkcionális probléma is. Ilyen esetekben különböző mértékű beavatkozásokkal helyreállíthatóak a védő- és könnyszervek, hangsúlyt fektetve az esztétikai szempontokra. Előfordulhat, hogy a szemhéjon tapasztalható változásokat a kor előrehaladtával, esetleg hormonális egyensúlyhiány vagy bénulás okozza. A műtéti terv minden esetben a beteggel történő konzultáció során, valamint az összes szempont figyelembevételével, személyre szabva készül el.

Szemész szakorvosunk a szemhéj- és szemkörnyéki elváltozások területére specializálódott, több éves nemzetközi gyakorlattal is rendelkezik. Praxisában a kisgyermek- (születéskori rendellenességek miatt kialakult) és fiatalkori szemhéjelváltozásoktól kezdve a megereszkedett alsó- vagy felső szemhéjak korrekciójával kapcsolatos beavatkozásokig jelentős számú eset fordult elő, szakorvosunk nagy gyakorlattal rendelkezik az ezzel kapcsolatos beavatkozások, operációk terén.

Orvosunk hitvallása szerint, a szemkörnyéki elváltozásokat – az általános plasztikai sebészettel szemben – egy szemész szakorvos tudja igazán szakszerűen ellátni, mert a szem anatómiáját alaposan ismerni kell ahhoz, hogy a beavatkozással – a lehető legkevesebb kellemetlenség és kockázat mellett – a legszebb eredményt érhessük el.

A Margit Medical Center előnye, hogy a konzultációtól kezdve, a műtéthez szükséges laboratóriumi vizsgálatokon át a műtéti beavatkozásig minden szolgáltatást egy helyen vehetnek igénybe pácienseink.

Milyen problémával fordulhat szemészeti szakrendelésünkhöz?

  • Minden kérdéssel, mely a szem megbetegedésével vagy látászavarral kapcsolatos (látáskorrekció vagy könnyezés, szemszárazság, vörös szemek) érdemes konzultációt kérni. A szemészeti problémák időben való kezelésével a későbbi szövődmények és a látás romlása megelőzhető.
  • Árpa, jégárpa kezelése – szükség esetén műtéti eltávolítása
  • Szürkehályog (cataracta) esetén konzultáció – műtéti eljárással kapcsolatos tájékoztatás
  • Minden – szemhéjon és szemkörnyéken lévő elváltozás (daganat, heg, szemölcs, kinövések) eltávolítása és korrekciója. Szemhéjplasztika segítségével helyreállítható a sérült vagy elváltozott szemhéj.
  • Megereszkedett szemhéj vagy szemhéjcsüngés (Ptosis): akár genetikai oka van, akár az öregedéssel járó folyamat eredménye a bőr megereszkedése és zsírlerakódások a szemhéjak területén, az arc és a tekintet megváltozhat, sőt látótérvesztés is bekövetkezhet. A szemhéjplasztika segítségével nemcsak fiatalosabb megjelenés vagy a bőr feszesebbé tétele érhető el, hanem a látótér nagysága is megnő, mely az életminőséget jelentősen javítja.

Mit hozzon magával?

  • ha vannak, korábbi műtétek, beavatkozások, vizsgálatok leleteit
  • szedett gyógyszerek nevei

Szakembereink

Dr. Erdem Kaan Okan

szemész

Rendelési idő
Hétfő
14:00 - 18:00
Csütörtök
8:30 - 12:00

Bejelentkezés
MARGIT MEDICAL CENTER Nyelv váltó gomb