klinika címe
1027 Bp., Henger utca 2/B
telefonszám
+36 1 998 0000 email

A mammográfia vizsgálat a legkorszerűbb képi-vizsgálat és napjainkban egyetlen mód arra, hogy az emlő daganatos elváltozásait, megbetegedéseit, illetve a közvetett jeleket időben felismerjük, és így korai stádiumukban sikerrel gyógyíthassunk. A mellrák a világon a második, a nők körében az első leggyakoribb rákbetegség, ezért a 40 feletti nők esetében évente szükséges mammográfiai szűrést végeztetni.

A rendszeres önvizsgálat nagyon lényeges, de a szűrővizsgálatokat nem helyettesíti. Ezzel a speciális röntgentechnikával ugyanis a lágyrészek legapróbb elváltozásait is kimutathatjuk, ami kulcsfontosságú, hiszen minél korábbi stádiumban diagnosztizáljuk az elváltozást, annál nagyobb sikerrel gyógyítható.

Kiemelten fontos a mammográfiai szűrővizsgálat, ha a családban már fordult elő emlőrákos megbetegedés, túlsúly, túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás, hormonpótló gyógyszerek szedése esetén, illetve a gyermektelen vagy 35 éves kor felett szülő nők esetében.

Fontos tudni, hogy mindkét nemnél előfordul a megbetegedés, így panasz esetén a vizsgálat férfiaknak is javasolt.

A mammográfia-vizsgálat

A vizsgálat két részből áll: röntgen mammográfiából és emlő ultrahang* vizsgálatból. A képalkotás alacsony energiájú ionizáló sugárzással történik, ezért a sugárkockázat elenyésző.

Az emlő vizsgálat milyen esetekben javasolt?

Érdemes tudni!

Mit hozzon magával a vizsgálatra?

Minden esetben kérjük, hogy az összes, emlőre vonatkozó előzményét – korábbi eredményt a mammográfiára feltétlenül hozza magával!

Kapcsolódó áraink

Megnevezés Ár
Komplex Mammográfia 48 000 Ft
Rtg. Mammográfiás 30 000 Ft
Mammográfiai kiegészítő felvétel, felvételenként 18 000 Ft
UH vezérelt aspirációs cytológia 54 000 Ft
UH vezérelt core biopszia 58 800 Ft
Ultrahang vezérelt praeoperatív drótjelölés 46 800 Ft
Core biopszia * 54 000 Ft-tól
Klipp jelölés (neoadjuváns kezeléshez) 58 800 Ft

* Ez az összeg a malignus tumor pontos differenciál diagnosztikáját tartalmazza. Bizonyos esetekben azonban további reakciók vizsgálatai válhatnak szükségessé, melyek költsége egyenként 7000 Forint. Ennek az esetlegesen felmerülő összegnek a kiszámlázása és kiegyenlítése a Pácienssel történt előzetes egyeztetés alapján az eredmény átvételekor történik.

Jelentkezzen be a +36 1 998 0000 telefonszámon!

Az árak a kedvezményt tartalmazzák! Az árak kizárólag az aktuális vizsgálatokra vonatkoznak. Az árak tájékoztató jellegűek.
Áraink forintban értendő, bruttó árak. Intézményünkben fizethet készpénzzel, vagy bankkártyával.

MARGIT MEDICAL CENTER Nyelv váltó gomb