klinika címe
1027 Bp., Henger utca 2/B
telefonszám
+36 1 998 0000 email

Mi a pénisz ultrahang? Milyen típusú betegségek diagnózisát segíti elő a vizsgálat?

Az ultrahangkészülék magas frekvenciájú, az emberi fül számára érzékelhetetlen hanghullámokat bocsát ki. Ezeket a vizsgáló fej segítségével továbbítjuk a szövetek felé. A kapott információk jelátalakítón haladnak át. Így rajzolódik ki a monitoron az adott szerv képe. Így vizsgáljuk a szervek méretét, az esetleg elváltozásokat, a gyulladásra utaló jeleket.

A pénisz ultrahang vizsgálattal kimutathatók a felületi vénás elzáródások (trombózis), a hegesedéssel, görbülettel járó betegségek, a sérülések, a gyulladások, esetleges daganatos megbetegedések. Alkalmas a vizsgálat továbbá a műtétek, beavatkozások utáni állapotok ellenőrzésére, nyomon követésére. Önmagában a pénisz ultrahang vizsgálat azonban ne alkalmas a merevedési zavarok eredetének megállapítására. Erre külön Doppler vizsgálat szükséges.

Milyen tünetek esetén érdemes elvégeztetni a vizsgálatot?

Mindenképpen forduljon szakorvos és kezdeményezze a pénisz ultrahang vizsgálatot, amennyiben az alábbi tünetek közül bármelyiket tapasztalja:

Hogyan zajlik a pénisz UH vizsgálat?

A pénisz UH vizsgálat teljesen fájdalomatlan. a páciens a vizsgálandó testrészt szabaddá teszi, mivel a bőrfelszínt a terjedését elősegítő zselével kell bekenni ahhoz, hogy a vizsgálófej és a bőr közötti kevés levegőn ne verődjön vissza a hanghullám. A pénisz UH vizsgálat fekvő helyzetben, háton fekve történik a vizsgáló ágyon.

Hogyan kell készülni a pénisz ultrahang vizsgálatra?

Mivel a vizsgálat teljesen fájdalommentes és semmilyen különösebb előkészületet nem igényel, így felkészülni sem kell rá. A vizsgálatra üres hólyaggal kell érkezni, így a vizsgálatot megelőző néhány órában kerülni kell a folyadékbevitelt. Mivel a vizsgálathoz a vizsgálandó testrészt szabaddá kell tenni, így érdemes kényelmes, könnyen kezelhető ruházatban érkezni. Az ultrahang vizsgálat előtt érdemes önvizsgálatot tartani, hogy bármilyen elváltozást jelezni tudjunk a vizsgálatot végző szakorvosnak.

Milyen esetben nem végezhető el a vizsgálat?

Mivel a pénisz UH vizsgálat nem jár fájdalommal és sugárterheléssel, valamint semmilyen mellékhatása nincs, így bármikor elvégezhető, akár kisgyermekeknél is.

Kapcsolódó áraink

Megnevezés Ár
Has kismedence (férfi/nő) UH vizsgálat 30 000 Ft
Has kismedence (férfi/nő) UH vizsgálat + retenció mérés 35 000 Ft
Retenció mérés (férfi/nő) 28 000 Ft
Kismedence UH vizsgálat férfi 30 000 Ft
Pajzsmirigy (nyirokcsomókkal együtt) UH vizsgálat 30 000 Ft
Emlő + hónalj UH vizsgálat 33 000 Ft
Carotis UH vizsgálat (2 ér) 30 000 Ft
Alsóvégtagi vénás UH vizsgálat (darabonként) 30 000 Ft
Pénisz UH vizsgálat 28 000 Ft
Here UH vizsgálat 30 000 Ft
Rectalis prosztata UH vizsgálat 33 600 Ft
Szív UH vizsgálat 46 800 Ft
Lágyrész UH vizsgálat 28 000 Ft
Vese UH vizsgálat 30 000 Ft
Nyak UH vizsgálat 30 000 Ft

Jelentkezzen be a +36 1 998 0000 telefonszámon!

Áraink a kedvezményeket már tartalmazzák! Az árak kizárólag az aktuális vizsgálatokra vonatkoznak. Az árak tájékoztató jellegűek.
Áraink forintban értendő, bruttó árak. Intézményünkben fizethet készpénzzel, vagy bankkártyával.

MARGIT MEDICAL CENTER Nyelv váltó gomb