klinika címe
1027 Bp., Henger utca 2/B
telefonszám
+36 1 998 0000 email

Hasi ultrahang Budapest belvárosában

A hasi ultrahang egy általános vizsgálat, amit Budapest számos rendelőjében, klinikáján elvégeznek. Nem mindegy azonban, hogy az ember a bejelentkezéshez képest mikorra kap időpontot, milyen körülmények között végzik el a vizsgálatot és az sem mindegy, hogy a kezelőorvos mennyire ura a helyzetnek. Mit kell tudni a hasi ultrahangról és miért a budapesti Margit Medical a legjobb választás? Erről szól ez a blogposztunk!

Mi az a hasi ultrahang?

A hasi ultrahang során a hasi terület, az itt található szervek állapota mérhető fel. Így például segítségével vizsgálható a vese, a máj, a lép, az epehólyag, a nagyobb erek, az itt található nyirokcsomók és a hasi főverőér is, de információt kaphatunk a petefészek, a méh és a prosztata állapotáról is.

A hasi ultrahang során ezeknek a szerveknek az elváltozásait lehet megfigyelni, azt hogy hol helyezkednek el, mekkora a méretük, láthatók-e ciszták, tályogok, kövek, daganatok, esetleg folyadék a hasüreg területén.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

Maga a vizsgálat fájdalommentes és meglehetősen gyors. A páciens egy vizsgálóasztalra fekszik, szabaddá teszi a hasi részt. Az orvos felviszi a szabad bőrfelületre az ultrahang zselét, ezt követően a vizsgálófej segítségével átpásztázza a szóban forgó területet.

Eközben a pácienst arra kérheti, hogy tegyen bizonyos mozdulatokat, lélegezzen mélyet, de akár nyomás alá is helyezheti a vizsgált részeket. Képeket készít a vizsgálat során a monitorképről, ezeket elemzi majd a szakorvos.

Hogyan kell felkészülni a vizsgálatra?

A vizsgálatot megelőző 5-6 órában tilos étkezni, szénsavmentes víz fogyasztása azonban javallott. Kerüljük az ultrahangot megelőzően a kávé, a puffadást okozó ételek fogyasztást is. A kismedencei szerveket sokkal pontosabban lehet vizsgálni, ha a húgyhólyag telt, ezért célszerű a vizsgálatra teli hólyaggal érkezni, előtte 2-3 órával már nem javasolt mosdóba menni.

Hasi ultrahang Budapest szívében

Budapest megannyi lehetőséget kínál azok számára, akik hasi ultrahangot szeretnének csináltatni. Alapvetően két út áll az ember előtt: vagy a TB által nyújtott szolgáltatást veszi igénybe vagy pedig egy magánklinikát, rendelőt keres fel. Előbbi előnye, hogy a társadalombiztosítás finanszírozza a vizsgálatot, tény azonban, hogy a várólista meglehetősen hosszú lehet.

Akik szeretnének rövid idő alatt és hozzáértő, biztos szakmai vezetés alatt átesni a vizsgálaton, azok számára a legelőnyösebb megoldás egy magán szolgáltatás. Budapest szinte minden kerületében találhatunk ilyen magánrendelőket, olyannyira nagy a választék, hogy már maga a választás is komoly kihívást jelenthet. Sajnos sokan színvonalon aluli munkát végeznek, ezzel pedig csalódást okoznak a pácienseknek. Célszerű tehát olyan magánrendelőt, magánklinikát választani, ami kellő reputációval bír, jól szervezett, neves orvosokat foglalkoztat, rugalmasan igazodik a páciensek igényeihez.

A Margit Medical Center a főváros budai oldalán, a II. kerületben várja azokat, akik minőségi szolgáltatást szeretnének igénybe venni kellemes környezetben. A magánrendelőben a legmodernebb gépek és műszerek kaptak helyet, orvosaink pedig magasan képzett, nagy tapasztalattal bíró szakemberek. A bejelentkezés azonnal elvégezhető, nincs szükség várakozásra az időpontfoglaláshoz.

A rendelő reggel 8 órától egészen este 8 óráig nyitva áll, így igyekszünk segíteni, hogy azok is hozzájuthassanak a szolgáltatásainkhoz, akik sokáig dolgoznak. A diagnosztikai vizsgálatokra, mint például az ultrahangra is lehet időpontot foglalni, annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb időt kelljen várakozással tölteni.

A leletek azonnal elkészülnek és ezeket a pácienseknek át is adjuk, így az eredmények alapján szakorvosaink fel tudják állítani a megfelelő diagnózist és megkezdődhet maga a kezelés.

A Margit Medical Centerben tudjuk, hogy az ember legnagyobb kincse az egészség, a megfelelő diagnosztika és kezelés pedig elengedhetetlen e kincs megőrzésében. Ismerd meg magánrendelőnket és szolgáltatásainkat!


MARGIT MEDICAL CENTER Nyelv váltó gomb